• promedicum fogászat
  8200 Veszprém, Nárcisz utca 2.
  +36 88 444 644; +36 30 9463 145
 • promedicum panzió
  8200 Veszprém, Nárcisz utca 2.
  +36 70 379 7068
 • GPS
  N 47° 5′ 17,74″ - E 17° 54′ 22,7″
Akciók

Havonta megújuló ajánlatok, fogászati akciók 10 – 50% kedvezmény, a feltüntetett árak tartalmazzák a készpénz fizetés esetén biztosított 9% kedvezményt is.

Részletek
Szolgáltatások

Minőségi fogászati szakellátást biztosítunk elérhető áron! Tájékozódjon és keressen minket, hogy segíthessünk és közösen oldjuk meg fogproblémáját!
Tekintse meg szolgáltatásainkat!

Részletek
Hírek

Érdekességek, hírek a fogászat világából.
A legújabb technikai újdonságok, fogápolási tippek és hasznos tanácsok naprakészen.
Látogasson vissza hetente megújuló blog rovatunkhoz!

Részletek
Panzió

Rendelőnk mellett, nyugodt, csendes környezetben, hat kétágyas, fürdőszobás, légkondicionált, színes TV-vel és internet hozzáférési lehetőséggel ellátott szobával várjuk kedves vendégeinket.

Részletek

GY.I.K.

Mi az az implantátum?

A fogászati implantátum egy műgyökér, melyet az állcsontba ültetünk be az elvesztett fogak pótlására.

Milyen anyagból készülnek az implantátumok?

Az általunk használt implantátumok kivétel nélkül mind magas minőségű, tiszta fém titánból készült implantátumok.

Milyen gyártmányú implantátumot használnak?

Megagen (Korea), Camlog (Svájc), Biotech Kontact (Franciaország), Bauer (Németország).

Kilökődhet az implantátum, ha igen, ilyenkor mi a teendő?

Kb. 1-2%-a lökődik ki az implantátumoknak, melynek nem az az oka, hogy „nem fogadja be a szervezet”, hanem általában gyulladás miatt nem tud rögzülni a csontban. Ilyen esetben az első 5 évben garanciálisan újat helyezünk be, 5 év után, ha valaki jó szájhigiéniát tart fent és megjelenik az éves kontroll vizsgálaton ennek az esélye egyenlő a nullával.

Mennyi ideig tart egy foggyökérbeültetés-műtét?

A műtét ideje egy implantátum behelyezése esetén kb. 45 perc.

8 implantátum behelyezése: kb. 2,5-3 óra.

Milyen lehetőség van nagyon félős páciensek kezelésére?

Éber szedálásban a páciens abszolút semmilyen kellemetlenséget nem érez a kezelés alatt. Nagyon gyakori, hogy semmire nem emlékeznek a műtétből.

Mit jelent a szedálás?

A szedálás alatt nagyon fontos tudni, hogy a beteg nem alszik, hanem éber, tud reagálni arra amit az orvos mond, de nincs fájdalom érzete és nem érez kellemetlenséget, valamint nem emlékszik a műtétre. Altató szakorvos végzi. Minimális a kockázata. A szedálás után fél órával magához tér a páciens. Nincsenek kellemetlen mellékhatások. Amit tudni kell: kísérőre szükség van, autót a páciens nem vezethet. A szedálásos beavatkozás előtt 1-2 órával már nem  ehet, ihat.

A munkámból kiesek, ha műtétem lesz?

Ez teljesen egyéntől függő. A műtétet követően nagyon fontos, hogy a beavatkozás helyét kívülről jegelje a páciens. A műtét napján meg előfordulhat kisebb fájdalomérzet, esetleg dagadás, de ez általában hamar elmúlik, a legrosszabb esetben 2-3 kellemetlen napja lehet a páciensnek, de az esetek többségében nem okoz munkából kiesést.

Kell-e fog nélkül lennem valamikor?

A végleges fogpótlás elkészültéig ideiglenes fogpótlás készíthető, amely segít átvészelni az átmeneti időszakot.

Nincs egy fogam sem. Hány implantátumot kell behelyezni, hogy fix fogaim legyenek?

Az alsó állcsontban minimum 6 (kivételes esetekben 4), a felső állcsontban minimum 8 implantátum szükséges a fix pótláshoz.

Mi az a sinus operáció?

Az arcüreg (sinus), pontosan az orrmelléküreg, a kis-és nagy őrlőfogak felett az állcsontban helyezkedik el. Az őrlőfogak elvesztése következtében a csontszövet elsorvad, mivel nem terhelődik kellőképp ez a terület. Emellett a kor előrehaladtával tágul az arcüreg, mely a csontos fal elvékonyodását hozza maga után. Ennek a csontos aljzatnak a vastagítására szolgáló beavatkozás a sinus eleváció, melynek eredményeként csontpótló anyag beültetésével, pár hónap elteltével stabil, implantációhoz megerősödött csont képződik.

Fogfehérítéssel lehetséges-e az elszürkült fogak kifehérítése?

Az elszürkült, gyökér kezelt fogak fehérítése sokszor a külső fehérítésen kívül úgynevezett belső fehérítést is igényel. Az eljárás során a fogfehérítő anyagot a fog belsejébe helyezik, majd egy ideiglenes töméssel lezárják, és később véglegesen betömik. A fogfehérítő kezeléseket követően nagymértékű fehéredés esetén is csak akkor lehet tartós eredményre számítani, ha a rendelői utasításokat betartva a kezelés alatt és azt követően a páciensek mellőzik a dohányzást, tea- és kávé fogyasztást.

A fémkerámia (porcelán) vagy cirkon koronát válasszam?

Az, hogy a készülő fogpótlás mennyire lesz természetes hatású legelső sorban a porcelán leplezésen és a fogtechnikus mester művészi hozzáállásán múlik. Persze nem mindegy, hogy a porcelán leplezés alatt egy fém színű anyag van, vagy egy fogszínűre színezett kréta színű anyag (cirkon) – ez utóbbival sokkal természetesebb fogszínt tud összehozni a fogtechnikus.

Ami a sérülékenységet illeti, a koronák esetében  sérülékeny elsősorban maga a leplezés, nem a váz. Persze a váz is eltörhet nagy igénybevétel esetén, de ez ritka. A fém és a cirkon összehasonlításában érdemes tudni, hogy a cirkon váz szakítószilárdsága négyszerese a hagyományos kobalt – króm vázakénak, tehát nem törik, vagy csak extrém igénybevétel esetén. Ami törhet, az a leplezés. Ez hasonló, picit gyengébb, mint a természetes fogzománc. Ha odaüti, elreped, lepattan. Ez nem azt jelenti, hogy nem lehet vele focizni, vagy sportolni, semmi ilyen kitétel nincs, de ugyanúgy, mint a természetes fogra vigyázni kell rá.

Mi az az esztétikai fogászat?

Ha Ön nem elégedett mosolyával, ma az esztétikai fogászattal lehetőség nyílik magas esztétikai eredményt elérni. Ennek eszköztárába tartozik többek között: professzionális fogfehérítés, teljes porcelán ill. zirkon koronák, fémmentes pótlások, porcelán héjak. Klinikánkon komplett mosolyfelújításra is van lehetőség.

El kell-e távolítani a bölcsességfogamat?

Változatos pozíciója lehet, jellemző rá, hogy szinte soha nem nő ki teljesen, és így a rágásból sem tudja száz százalékosan kivenni a részét. Később, amikor a kor előrehaladtával szükség lehet pótlásokra, nem feltétlenül a bölcsességfog lesz a híd pillére, hiszen hamar szuvasodik, főként nehéz tisztítása miatt. A  legtöbb esetben indokolt a bölcsességfogak eltávolítása, főleg ha fájdalmat okoz, rendellenes pozíciója miatt, vagy ha a többi fog torlódását okozzák.

Kell-e a gyermekemnek fluorid tablettát szednie?

Fogszuvasodás szempontjából fokozottan szükség lehet fluorid tabletta szedésére is. A fluorid tabletta adagolását egyénileg kell beállítani, mivel az ivóvíz fluorid tartalma, étkezési, fogmosási szokások egyaránt befolyásolják a szükséges napi dózist. A fluorid tabletta alkalmazása előtt feltétlenül konzultáljon gyermekorvosával, fogorvosával.

Mi a teendő, ha a gyerekem kiüti a fogát?

Ha a gyermek kiüti a fogát, a kiesett fogat azonnal meg kell keresni, vízzel le kell öblíteni, majd vízbe helyezni. Amennyiben ez nem lehetséges,  akkor tiszta,  nedves papír zsebkendőbe téve tárolni, amíg a gyermekkel együtt elérik a legközelebbi fogorvosi rendelőt. Tilos a kiesett fog dörzsölgetése, vagy erőteljes tisztítása. A baleset miatt kiesett fog gyermekeknél rövid időn belül sok esetben sikeresen visszahelyezhető, de a gyógyulás esélye az első 20 perc eltelte után fokozatosan romlik. Ha a sérült fog nem esik ki, csupán letörik, próbálja meg a sérült fogat tisztán tartani és a gyermeket azonnal vigye fogorvoshoz, hogy a fog megfelelő kezeléssel megmenthető legyen.

ProMedicum Fogászati Központ


8200 Veszprém, Nárcisz utca 2.


+36 88 444 644


+36 30 9463 145


info@promedicum.hu


promedicum


N 47° 5′ 17,74″
E 17° 54′ 22,7″