• promedicum fogászat
  8200 Veszprém, Nárcisz utca 2.
  +36 88 444 644; +36 30 9463 145
 • promedicum panzió
  8200 Veszprém, Nárcisz utca 2.
  +36 70 379 7068
 • GPS
  N 47° 5′ 17,74″ - E 17° 54′ 22,7″
Akciók

Havonta megújuló ajánlatok, fogászati akciók 10 – 50% kedvezmény, a feltüntetett árak tartalmazzák a készpénz fizetés esetén biztosított 9% kedvezményt is.

Részletek
Szolgáltatások

Minőségi fogászati szakellátást biztosítunk elérhető áron! Tájékozódjon és keressen minket, hogy segíthessünk és közösen oldjuk meg fogproblémáját!
Tekintse meg szolgáltatásainkat!

Részletek
Hírek

Érdekességek, hírek a fogászat világából.
A legújabb technikai újdonságok, fogápolási tippek és hasznos tanácsok naprakészen.
Látogasson vissza hetente megújuló blog rovatunkhoz!

Részletek
Panzió

Rendelőnk mellett, nyugodt, csendes környezetben, hat kétágyas, fürdőszobás, légkondicionált, színes TV-vel és internet hozzáférési lehetőséggel ellátott szobával várjuk kedves vendégeinket.

Részletek

CT, RT diagnosztika

CT, RT diagnosztika

CBCT (Cone Beam Computed Tomography)

A Cone Beam CT (CBCT) elterjedt képalkotó eszköz a fogászatban, amellyel, a hagyományos röntgen felvételekkel (Panoráma, kis röntgen) szemben, egy pontosabb három dimenziós képet tudunk alkotni a fogak állapotáról. Mivel a hagyományos röntgen egy három dimemnziós kép kétrétegű felvétele, sok réteg egymásra vetül, így az anatómiai képletek viszonyait nehéz megállapítani. Ezen felül a panoráma röntgen felvételeken bizonyos torzulás is elkerülhetetlen. Ezeket a bizonytalanságokat, illetve esetleges pontatlanságok elkerülése miatt használják már egyre elterjedtebb körben a CBCT-t. A CBCT a fogászat, a szájsebészet és implantológia, az arc-állcsont sebészet, a fül-orr gégészet és a rekonstruktív sebészet egyik meghatározó diagnosztikus eszközévé vált.

Milyen esetekben célszerű a CBCT felvétel?

Implantológiában:
A CBCT pontos képet tud alkotni a csontról, illeve lágyrészekről. Ezen okból kifolyólag az széles körben használják az implantátumok beültetésekor. Mondhatni miliméter pontossággal meghatározható, az adott csontkínálat. Ez nagy előnyt jelent az orvos munkájában, mivel pontos biztonsággal tud tervezni, illetve látja, hova tud esetlgesen csontpótlást elhelyezni. Elsősorban az arcüreget érintő műtéteknél ad nagyon jó felvilágosítást annak pontos anatómiájáról (alakjáról) és esetleges gyulladásairól, illetve az alsó állcsontban fontos idegképletek körüli implantáslásnál segít megelőzni a sérüléseket, pontosan látjuk az ideg pályáját.

Szájsebészetben:
A bölcsességfogak eltávolítása előtt, minden esetben kell valamilyen képalkotó eljárás. Szükséges, hogy lássuk a fog gyökere, milyen helyzetben van az állkapocsban lévő, nagyobb ideghez képest. A panoráma röntgenen a gyökér-ideg helyzet nem mindig pontosan meghatározható, viszont a CBCT egy pontos helyzetet tud nekünk mutatni, ami segíti a szájsebész munkáját, az esetleges sérülések elkerülésében.

Gyökérkezelésben:
A fogak gyökér csatornáinak vannak bizonyos anatómiai varianciái, melyek nem minden esetben láthatóak egy hagyományos kis röntgenen. Ilyenek lehetnek, oldal, illetve járulékos csatornák, törések. Bizonyos esetekben a kialakult gyulladásokat - főleg amennyiben azok a fog előtt vagy mögött helyezkednek el - a hagyományos kétdimenziós felvételen elfedi maga a foggyökér. A már gyökértömött fogaknál, amelyek továbbra is panaszosak, nagyon hasznos tud lenni egy CBCT felvétel, hiszen szeletenként lekövethető a tömés, és az esetleges hibák vagy fel nem tárt csatornák láthatóvá válnak, és ezáltal tudjuk azokat korrigálni.


 


 

Mi a vizsgálat menete?

A kezelőorvos által a beutalón megjelölt felvételtípust szakképzett asszisztensek készítik el.

A CBCT röntgensugárral működik, emiatt lehetőleg minden fémet és akadályozó kiegészítőt el kell távolítania vizsgálandó területről, így például fülbevalót, nyakláncot, piercinget, hajgumit, szemüveget és kivehető fogpótlást is.
A jogszabályokat követve a pácienst ólomköpennyel védjük a felesleges sugárterheléstől.
A vizsgált személynek kb. 20-40 másodpercig kell mozdulatlannak lennie az expozíció alatt.
A felvételt digitális formában DVD-én nyújtjuk át a páciensnek 3D Viewer kiértékelő programmal együtt, mely segítségével a kezelőorvos kiértékelheti a felvételt.


 

CBCT felvételtípusok:

 

MANDIBULAE FELVÉTEL

MAXILLAE FELVÉTEL

STANDARD FELVÉTEL (KÉT ÁLLKAPOCSCSONT EGYBEN)

FÜL-ORR-GÉGE FELVÉTEL

SMART/NOBEL GIUDE SABLON

 

 

Effektív sugárdózis (µSv)

 

Kicsi         4-8 fog                    19-48

Közepes   Felső állcsont          54-69

Nagy        Teljes arckoponya   136-200

 

 

ProMedicum Fogászati Központ


8200 Veszprém, Nárcisz utca 2.


+36 88 444 644


+36 30 9463 145


info@promedicum.hu


promedicum


N 47° 5′ 17,74″
E 17° 54′ 22,7″