• promedicum fogászat
  8200 Veszprém, Nárcisz utca 2.
  +36 88 444 644; +36 30 9463 145
 • promedicum panzió
  8200 Veszprém, Nárcisz utca 2.
  +36 70 379 7068
 • GPS
  N 47° 5′ 17,74″ - E 17° 54′ 22,7″
Akciók

Havonta megújuló ajánlatok, fogászati akciók 10 – 50% kedvezmény, a feltüntetett árak tartalmazzák a készpénz fizetés esetén biztosított 9% kedvezményt is.

Részletek
Szolgáltatások

Minőségi fogászati szakellátást biztosítunk elérhető áron! Tájékozódjon és keressen minket, hogy segíthessünk és közösen oldjuk meg fogproblémáját!
Tekintse meg szolgáltatásainkat!

Részletek
Hírek

Érdekességek, hírek a fogászat világából.
A legújabb technikai újdonságok, fogápolási tippek és hasznos tanácsok naprakészen.
Látogasson vissza hetente megújuló blog rovatunkhoz!

Részletek
Panzió

Rendelőnk mellett, nyugodt, csendes környezetben, hat kétágyas, fürdőszobás, légkondicionált, színes TV-vel és internet hozzáférési lehetőséggel ellátott szobával várjuk kedves vendégeinket.

Részletek

Fogszabályozás

Pácienseink elsősorban esztétikai okokból döntenek a fogszabályozás mellett. A fogszabályozás célja a fogak, a fogazat, az állcsont helyzeti rendellenességeinek meggyógyítása, tehát, hogy a szép mosoly és esztétikus arc létrehozása mellett,  a fogazat ideálisan funkcionáljon, a páciens jól tudjon rágni, nyelni, beszélni. A fogszabályozó kezelések során a fogak, az állcsontok, az ízületek funkcionális egységét és esztétikáját állítjuk be. A szabálytalan fogazat nemcsak esztétikai probléma, hanem beszédhibához, állkapocsizületi elváltozáshoz,  ínygyulladáshoz, fogágybetegséghez, s így a fogak korai elvesztéséhez, a rágás tökéletlensége miatt akár emésztési zavarokhoz is vezethet.

A fogszabályozás általában több évig tartó kezelést jelent, ami türelmet és kitartást igényel a páciens (gyermekek esetén a szülők részéről is, valamint jó együttműködést a beteg és az orvos között.

A fogszabályozó kezelés során alkalmazott különböző kivehető és rögzített és kivehető  készülékek egyaránt elősegítik a fokozott lepedékfelhalmozódást, ezért nem megfelelő szájhigiénia esetén megnő a fogszuvasodás és az ínygyulladás veszélye.

A készülékek két nagy csoportját különböztetjük meg:

 • Kivehető fogszabályozó készülékek
 • Rögzített fogszabályozó készülékek
  • Fém
  • Esztétikus (Clarity és ICE)
  • Damon rendszer

A fő különbség közöttük az, hogy míg a rögzített készülék a fogakra van rögzítve, így állandó hatást fejt ki, addig a kivehető készülék speciális kapcsokkal rögzül a fogakhoz, és hatását csak akkor fejti ki, amikor a páciens viseli. A fix készülék eltávolítása után még jó ideig éjszakánként kivehető készüléket (ún. retenciós készüléket) kell viselni, amíg az elmozgatott fogak a helyükön nem rögzülnek tökéletesen.

Szájhigiénia és fogszabályozás

A fix fogszabályzó készülék viselésekor az egyik legfontosabb követelmény a tökéletes szájhigiéniára való törekvés. Naponta háromszori fogmosás mellett speciális fogköztisztító kefe, fogselyem használata szükséges, és háromhavonta a rendelőben végzett szájhigiéniás kezeléssel (fogkőeltávolítás, polírozás) kell az otthoni tisztítást kiegészíteni.

Ne gondolja, hogy a fogszabályozás felnőtt korban nem lehet hatékony.

Megfelelően megálasztott fogszabályozó készülékkel, pontos diagnózissal és kezelési tervvel a felnőttkori fogszabályozás is annyira eredményes, mint a fiatalkori. Ilyenkor főként esztétikai, preprotetikai, kevésbé funkcionális okokból végzünk fogszabályzást. Gyakori még a parodontális műtétek után végzett orthodontiai kezelés. Az eredmény megőrzése ugyancsak a pontos diagnózis, kezelési terv, valamint a kezelést követő retenciós időszak betartásának függvénye.

ProMedicum Fogászati Központ


8200 Veszprém, Nárcisz utca 2.


+36 88 444 644


+36 30 9463 145


info@promedicum.hu


promedicum


N 47° 5′ 17,74″
E 17° 54′ 22,7″