• promedicum fogászat
  8200 Veszprém, Nárcisz utca 2.
  +36 88 444 644; +36 30 9463 145
 • promedicum panzió
  8200 Veszprém, Nárcisz utca 2.
  +36 70 379 7068
 • GPS
  N 47° 5′ 17,74″ - E 17° 54′ 22,7″
Akciók

Havonta megújuló ajánlatok, fogászati akciók 10 – 50% kedvezmény, a feltüntetett árak tartalmazzák a készpénz fizetés esetén biztosított 9% kedvezményt is.

Részletek
Szolgáltatások

Minőségi fogászati szakellátást biztosítunk elérhető áron! Tájékozódjon és keressen minket, hogy segíthessünk és közösen oldjuk meg fogproblémáját!
Tekintse meg szolgáltatásainkat!

Részletek
Hírek

Érdekességek, hírek a fogászat világából.
A legújabb technikai újdonságok, fogápolási tippek és hasznos tanácsok naprakészen.
Látogasson vissza hetente megújuló blog rovatunkhoz!

Részletek
Panzió

Rendelőnk mellett, nyugodt, csendes környezetben, hat kétágyas, fürdőszobás, légkondicionált, színes TV-vel és internet hozzáférési lehetőséggel ellátott szobával várjuk kedves vendégeinket.

Részletek

Gyökérkezelés

Fogaink nemcsak saját keringéssel, anyagcserével rendelkeznek, hanem idegszálakat is tartalmaznak. Az ideg-és érképletek a fogak belsejében futnak és különféle tényezők (pl.: mély fogszuvasodás, ütés, fogkorona törése) hatására begyulladhatnak.

A fogbélgyulladás többnyire fájdalommal jár és a fog belsejében található élő szövegeket elpusztítja. Ilyenkor a fog belső részének teljes tisztítására, majd betömésére van szükség. Ez a folyamat a gyökérkezelés.

A gyökérkezelés megmentheti a beteg fogat. Ne feledje, a foghúzás nem a megoldása a problémának, hanem a kezdete.

Gyökérkezelés során, érzéstelenítést követően feltárják a fog belsejét, meghatározzák a gyökércsatornák hosszát (ez történhet röntgen vagy elektromos hosszmeghatározó műszer segítségével), majd kitisztítják és feltágítják a csatornákat.

Szükség esetén egy tisztító, fertőtlenítő, gyulladás-csökkentő pasztát belehelyeznek és ideiglenesen lezárják a fogat (csak ritka, indokolt esetben hagyják a csatornákat nyitva), megakadályozva ezzel a további felülfertőződést. A gyökértömés elkészítésével a fog üregrendszerét tökéletesen elzárjuk a szervezettől. A gyökérkezelés után az esetek többségében a kezelt fog panaszmentessé válik, mivel a fertőzött baktériumokban dús törmeléket eltávolításra került és a fog belsejét fertőtlenítették.

Előfordulhat, hogy a gyökérkezelés után 1-2 napig érzékeny marad a fog vagy egy ideig még ráharapásra érzékeny, de ez már nem jelent éles fájdalmat (a gyökércsúcs körüli terület gyulladása nem szűnik meg egyik pillanatról a másikra).
A nagy felületen tömött fogakat, a gyökérkezelés után érdemes koronával beborítva megvédeni, mert gyökérkezelés után a fogak élettelenek (keringésük megszűnt), így idővel törékennyé válnak.

ProMedicum Fogászati Központ


8200 Veszprém, Nárcisz utca 2.


+36 88 444 644


+36 30 9463 145


info@promedicum.hu


promedicum


N 47° 5′ 17,74″
E 17° 54′ 22,7″