• promedicum fogászat
  8200 Veszprém, Nárcisz utca 2.
  +36 88 444 644; +36 30 9463 145
 • promedicum panzió
  8200 Veszprém, Nárcisz utca 2.
  +36 70 379 7068
 • GPS
  N 47° 5′ 17,74″ - E 17° 54′ 22,7″
Akciók

Havonta megújuló ajánlatok, fogászati akciók 10 – 50% kedvezmény, a feltüntetett árak tartalmazzák a készpénz fizetés esetén biztosított 9% kedvezményt is.

Részletek
Szolgáltatások

Minőségi fogászati szakellátást biztosítunk elérhető áron! Tájékozódjon és keressen minket, hogy segíthessünk és közösen oldjuk meg fogproblémáját!
Tekintse meg szolgáltatásainkat!

Részletek
Hírek

Érdekességek, hírek a fogászat világából.
A legújabb technikai újdonságok, fogápolási tippek és hasznos tanácsok naprakészen.
Látogasson vissza hetente megújuló blog rovatunkhoz!

Részletek
Panzió

Rendelőnk mellett, nyugodt, csendes környezetben, hat kétágyas, fürdőszobás, légkondicionált, színes TV-vel és internet hozzáférési lehetőséggel ellátott szobával várjuk kedves vendégeinket.

Részletek

Parodontális műtét

Parodontitis – fogágybetegség

Az ínygyulladást és fogágy gyulladást a szájban élő, a fogak felszínére tartósan kitapadt baktériumok, az un. plakk okozza, valamint bizonyos, többé-kevésbé már feltárt általános szervezeti rizikó tényezők és helyi hajlamosító faktorok, továbbá magatartási tényezők: dohányzás, táplálkozás, stress stb. Az utóbbi években egyre több bizonyíték támasztja alá a genetikai örökletes tényezők meghatározó szerepét. Jellemzője az ínygyulladás, ínyvérzés, horizontális csontpusztulás, 4-6 mm mély lágyrész tasakok, foglazulás.

A felnőtt lakosság közel 30-50%-a enyhébb- közepesen súlyos parodontitisben szenved és 10-20%-nak van olyan súlyos parodontitise, amely szakorvosi ellátás nélkül korai fogelvesztéshez vezet.

Az íny feletti bakteriális lepedéket és fogkövet el kell távolítani, amely alapvetően felelőssé tehető az egész fogágy-gyulladásért. Majd az íny alatti fogfelszínek tökéletes letisztítása és az ínytasakok kikaparása (kürett) következik. Csak így érhető el, hogy a fogíny újra szilárdan tartsa a fogakat, és így állítható meg a csontpusztulás.

A nagyon mély fogínytasakok tisztítása, nehéz és fájdalmas lehet. Ezért a kezelés helyi érzéstelenítésben történik. A nagyon előrehaladott állapotú parodontitis kezeléséhez előfordulhat, hogy a fogínyt fel kell tárni, hogy az orvos elérhesse a mélyen fekvő begyulladt területeket is. A tisztítás után összevarrják a sebet. A műtét egyik legfontosabb célja, hogy a mély ínytasakokat megszüntesse. Ez sokszor azzal jár együtt, hogy a műtét után a fognyak kisebb-nagyobb mértékben (az eredeti tasakmélységtől függően) szabaddá válik. A szabaddá vált felszín hőre kezdetben érzékeny lehet. Ezt azonban kezelni lehet és az érzékenység a legtöbb esetben spontán is megszűnik.

Tartós eredmény elérése érdekében el kell sajátítani a helyes fogmosás szabályait.

A fogágybetegség súlyos esetben korai fogvesztéshez vezethet. Ne vesztegesse az időt, fogkő eltávolítással megelőzhető a parodontózis.

ProMedicum Fogászati Központ


8200 Veszprém, Nárcisz utca 2.


+36 88 444 644


+36 30 9463 145


info@promedicum.hu


promedicum


N 47° 5′ 17,74″
E 17° 54′ 22,7″