• promedicum fogászat
  8200 Veszprém, Nárcisz utca 2.
  +36 88 444 644; +36 30 9463 145
 • promedicum panzió
  8200 Veszprém, Nárcisz utca 2.
  +36 70 379 7068
 • GPS
  N 47° 5′ 17,74″ - E 17° 54′ 22,7″
Akciók

Havonta megújuló ajánlatok, fogászati akciók 10 – 50% kedvezmény, a feltüntetett árak tartalmazzák a készpénz fizetés esetén biztosított 9% kedvezményt is.

Részletek
Szolgáltatások

Minőségi fogászati szakellátást biztosítunk elérhető áron! Tájékozódjon és keressen minket, hogy segíthessünk és közösen oldjuk meg fogproblémáját!
Tekintse meg szolgáltatásainkat!

Részletek
Hírek

Érdekességek, hírek a fogászat világából.
A legújabb technikai újdonságok, fogápolási tippek és hasznos tanácsok naprakészen.
Látogasson vissza hetente megújuló blog rovatunkhoz!

Részletek
Panzió

Rendelőnk mellett, nyugodt, csendes környezetben, hat kétágyas, fürdőszobás, légkondicionált, színes TV-vel és internet hozzáférési lehetőséggel ellátott szobával várjuk kedves vendégeinket.

Részletek

Parodontológia

PARODONTITIS ÉS GINGIVITIS

A fogágybetegség a fogak tartószerkezetében létrejövő károsodás.

A fogágybetegségek döntő része gyulladásos megbetegedés. A kizárólag ínyt érintő elváltozás visszafordítható, azonban a tartószerkezet mélyebb rétegeit károsítva (részben) visszafordíthatatlan csont és íny pusztulással jár.

TÜNETEK

Különös veszélyt jelent,s hogy még relatíve súlyosabb megbetegedések is lehetnek teljesen fájdalom, panaszmentesek. Ennél fogva sok esetben nem tulajdonítanak megfelelő jelentőséget a tüneteknek, ellentétben egy fájdalommal járó szuvasodás eredetű megbetegedéssel.

Jellemző tünetei az ínyvérzés,ínyduzzanat,fogmozgathatóság,szájszag, fogközök résessé válása.

A szájüregi tüneteken túl, a fogágybetegség hatással van a szervezet más területeire is. Ma már több klinikai tanulmány kimutatta hogy a fogágybetegség fontos szerepet játszik a miokardiális infarktus kialakulásában valamint alacsony születési súlyt, és koraszülést eredményezhet.

TERÁPIA

Szerencsére  megfelelő professzionális kezelésekkel, és megfelelően kialakított otthoni/egyéni szájápolással a betegség megállítható, és még a legsúlyosabb esetekben is a fogak többsége megmenthető!

A betegség kialakulásában számos tényező szerepet játszhat. Egyes faktorok kiküszöbölhetők (dohányzás, lepedék/fogkő, szájhigiénés szokások) ám vannak amelyekkel együtt kell élnünk (genetikai tényezők, cukorbetegség)

A kezelési sorozat több hónapig is eltarthat. A kezdeti szakaszában a betegség kialakulásában szerepet játszó tényezőkön próbálunk meg változtatni így megállíthatjuk illetve megakadályozhatjuk a betegség súlyosbodását.

Alapos íny feletti és íny alatti fogkőeltávolítással, mély kürettel történő tisztítással,  továbbá a  tömések, fogpótlások korrekciójával megteremtjük a feltételeket az otthoni szájhigiénére,

egyúttal instrukciókat is kap a páciens arra vonatkozóan, hogyan tarthatja tisztán a fogait, fogközeit, hogy ne telepedjenek le újra a nyálban keringő baktériumok.

Sikeres oki (konzervatív) trápiát követően  a korszerű mikrosebészi módszerek, csontpótlók illetve bioanyagok felhasználásval, lehetőség van  a betegség által elpusztított íny, és csontszövet  részleges vagy teljes helyreállítására.

Célunk a megfelelő tisztíthatóság, rágófunkció, komfort, és esztétikum  megteremtése. Az aktív kezelés végeztével szinte teljesen gyógyult, gyulladásmentes állapot érhető el, amelyet  rendszeres gondozással és 3-6 havonta ütemezett kontroll vizsgálattal hosszú távon fent lehet tartani.

MEGELŐZÉS

A rendszeres, íny és a csont állapotára is kiterjedő fogászati szűréssel meg lehet előzni a nagyobb bajt.  Mégis sokan későn keresik fel a fogorvost, pedig ha idejében kiszűrik a problémát, számtalan lehetőség kínálkozik az instabillá vált fogak megmentésére.

SZÁJÜREGI PLASZTIKAI SEBÉSZET

A szájüregi plasztikai sebészet  alatt értendő az ínyvisszahúzódások kezelése, esztétikai okokból végzett ínytöbblet eltávolítása, az implantátumok és fogpótlások körüli lágyrészek minőségi és mennyiség növelése. Ezek a mikrosebészeti eljárások nagyító használatával történnek a tökéletes eredmény érdekében.

ProMedicum Fogászati Központ


8200 Veszprém, Nárcisz utca 2.


+36 88 444 644


+36 30 9463 145


info@promedicum.hu


promedicum


N 47° 5′ 17,74″
E 17° 54′ 22,7″