• promedicum fogászat
  8200 Veszprém, Nárcisz utca 2.
  +36 88 444 644; +36 30 9463 145
 • promedicum panzió
  8200 Veszprém, Nárcisz utca 2.
  +36 70 379 7068
 • GPS
  N 47° 5′ 17,74″ - E 17° 54′ 22,7″
Akciók

Havonta megújuló ajánlatok, fogászati akciók 10 – 50% kedvezmény, a feltüntetett árak tartalmazzák a készpénz fizetés esetén biztosított 9% kedvezményt is.

Részletek
Szolgáltatások

Minőségi fogászati szakellátást biztosítunk elérhető áron! Tájékozódjon és keressen minket, hogy segíthessünk és közösen oldjuk meg fogproblémáját!
Tekintse meg szolgáltatásainkat!

Részletek
Hírek

Érdekességek, hírek a fogászat világából.
A legújabb technikai újdonságok, fogápolási tippek és hasznos tanácsok naprakészen.
Látogasson vissza hetente megújuló blog rovatunkhoz!

Részletek
Panzió

Rendelőnk mellett, nyugodt, csendes környezetben, hat kétágyas, fürdőszobás, légkondicionált, színes TV-vel és internet hozzáférési lehetőséggel ellátott szobával várjuk kedves vendégeinket.

Részletek

Esztétikus fogtömések

A fogszuvasodás

A fogzománc az emberi szervezet legkeményebb szövete, amelynek felszínén állandó biokémiai folyamatok zajlanak. Ez elsősorban azt jelenti, hogy az ásványi anyagok ki-be áramlanak a fogzománc külső rétegeiben.

A foglepedék a fogak felszínét borító, ragadós filmszerű anyag, melynek főbb alkotóelemei a nyál, a baktériumok, az ételmaradékok és egyéb nyálban oldott anyagok. A fogfelszínen tartósan jelen lévő lepedék savképző baktériumai felelősek a fogszuvasodás kialakulásáért. Az ínyszélen található lepedék baktériumai ínygyulladást okoznak. A foglepedék kizárólag mechanikus tisztítással, azaza fogkefe és fogkrém segítségével távolítható el, de pát óra múlva újraképződik, ezért van szükség a rendszeres fogmosásra.

A fogkő nem más, mint elmeszesedett foglepedék, mely az íny alatt és az íny felett egyaránt előfordulhat, a természetes fogakon és a fogpótlásokon is. A fogkő jelenléte károsan befolyásolja az íny és a fogágy állapotát, érdes felszíne elősegíti újabb bakteriális foglepedék lerakódását. A fogkő kizárólag a fogorvos által műszeresen távolítható el. A fogkőképződés elsősorban helyes fogmosással, valamint fogkőképződést gátló fogkrémek használatával előzhető meg.

A mai esztétikai fogászat egyre kevesebb fémet használ, és a porcelán illetve műanyag ötvözetek egyre nagyobb teret hódítanak. Ezekkel az anyagokkal az amalgám töméseket kiválóan lehet helyettesíteni. A tömőanyag választás mindig a pácienssel történő konzultáció során kerül eldöntésre.

Az esztétikus tömések teljesen fogszínű, fényre kötő tömőanyagból készülnek és kisebb vagy közepes szuvasodások ellátására használhatók az elülső és rágófogakon egyaránt. Mélyebb üregek esetén alapozó anyag (alábélelés) kerül a tömés alá pulpa-dentin védelem céljából.

A letört, elszürkült, több oldalról tömött metszőfogak jól korrigálhatók a tömésekhez használt kompozit tömőanyagból készült, direkt héj segítségével. A kompozit anyaggal a fog teljes felszíne beborítható több rétegben, így teljesen elfedhetők az esztétikai hibák.  Az egyes rétegeket speciális polimerizációs lámpával kell megvilágítani a megfelelő kötés érdekében. A végső polírozáskor a fogfelszínt teljesen fényesre polírozzuk, így az eredeti fog természetes csillogását kapjuk végeredményként.

Kisebb formai hibák, elszíneződések, vagy esztétikai problémák esetén a legjobb megoldás a porcelán héj. Ez esetben a fog elülső felszínének az előkészítése után kerül felragasztásra a fogra a héj, amely ragyogóan fehér, természetes hatású fogakat eredményez. Természetesen nem elhanyagolható, hogy mindehhez nem kell az egész fogkoronát lecsiszolni, eltávolítva ezzel rengeteg értékes foganyagot, csupán a fog látható, elülső felszínének megmunkálására van szükség.  A héjkészítés előtt általában javasolt valamilyen fogfehérítő eljárás alkalmazása. A héjak helyének előkészítése érzéstelenítésben történik, minimális fogfelszín eltávolítással, majd a lenyomatvételt követően a fogtechnikus készíti el a megbeszélt fogszínnek megfelelő héjakat. A végleges héj elkészültéig egy ideiglenes héj védi a fogakat az érzékenység okozta kellemetlenségektől. Az elkészült héjak az előkészített fogakra kerülnek megfelelő anyagokkal felragasztásra, hogy a leválás esélye minimális legyen.

Abban az esetben, ha a fogszuvasodás már olyan nagy méretű üregképződést eredményez, hogy az esztétikus, kompozíciós tömőanyagot már nem lehet sikeresen alkalmazni, az esztétika és a tartósság megteremtése céljából inlay illetve onlay készítésére van lehetőség. A betétek készülhetnek speciális műanyag-porcelán ötvözetből, tisztán porcelánból, vagy a tartósság, a szélek pontos záródása miatt javasolt aranyból is.

ProMedicum Fogászati Központ


8200 Veszprém, Nárcisz utca 2.


+36 88 444 644


+36 30 9463 145


info@promedicum.hu


promedicum


N 47° 5′ 17,74″
E 17° 54′ 22,7″